Hästdoktorn bildades i juli 2004, då jag efter en tids arbetslöshet hade att välja mellan att flytta eller starta eget. Eftersom jag trivs och har rotat mig och min familj i Hagalund så blev det eget. Hästdoktorn är en ambulerande veterinärpraktik, intriktad enbart på häst.

Jag har hållit på med hästar på ett eller annat sätt hela mitt liv, från ponnyridning till stalltjej på Solvalla. När jag tog min veterinärexamen 1990 var det en barndomsdröm som gick i uppfyllelse.

Jag började efter drygt ett år att specialisera mig på häst och har sedan dess bara jobbat med det. Sedan 1994 har jag jobbat som klinikveterinär. Mitt företag vänder sig till i första hand enskilda hästägare som vill ha ett personligt bemötande och känna att man tar sig tid och engagerar sig i just deras hästproblem. Jag ska vara "husdoktorn" som man vänder sig till först.

Då jag varit länge i branschen och dessutom jobbat över i stort sett hela Sverige (Göteborg i söder och Boden i norr) har jag ett stort kontaktnät och kan alltid rekommendera, konsultera eller remittera de fall jag inte själv kan ta hand om ute på fältet.

Mina kunder ska känna att de aldrig stör mig, att inga frågor är för dumma att ställa och att om jag inte själv klarar av att hjälpa så ser jag till att de får den hjälp de behöver på annat sätt.

Familj och bostad

Lena, född 1961 i Stockholm.

Jag har hållit på med hästar på ett eller annat sätt hela livet. Som barn red jag på ridskola och hade kamrater med egna hästar vid vårt sommarställe i Västmanland. Där tillbringade jag all min tid helger och somrar under min uppväxt.

Sedan pryade jag på Solvalla och blev fast i travsporten under många år men de sista ca 10 åren har jag mest ridit islandshäst.

Hanna, född 2000 i Gävle.

Min dotter är väl orsaken till att jag blivit bofast. När hon var drygt ett år flyttade vi till huset i Hagalund. Uppväxt som hon är med hästar så är hon inte särskilt intresserad av att rida eller följa med när jag kör. Katten Findus är hennes favoritdjur.

Huset i Hagalund.

Det är mitt "drömhus" som jag är otroligt glad att jag fick köpa. Det ligger jättevackert vid Hamrångeån och är alldeles lagom för oss. Det finns ett stall med tre boxar varav en utebox, som gjord för Knubbe som har bronkit och inte kan bo inomhus. Tomten är lagom liten så man hinner med, nåja nästan hinner med. Rabatterna och grusgången är väl inte precis så välskötta som de var när vi flyttade in, men jag har aldrig tyckt om grusgångar, så jag funderar faktiskt på att asfaltera. Bara grusgången, inte rabatterna!